Przejdź do treści

Järna Rosteri

Järna Rosteri zajmuje się wypalaniem organicznej i biodynamicznej kawy w małych partiach – z pasją, zrównoważonym rozwojem i bogactwem smaku na pierwszym miejscu. Unikat w krajach nordyckich, posiadający certyfikat Demeter.

O nas

Järna Rosteri zajmuje się wypalaniem 100% organicznej kawy, kierując się przy tym zasadami staranności, przejrzystości i jakości. Nasza kawa pochodzi z certyfikowanych ekologicznych gospodarstw na całym świecie i jest palona w małych partiach Järna. Jesteśmy jedną z niewielu palarni w krajach nordyckich, która zajmuje się również paleniem kawy biodynamicznej, posiadającej certyfikat Demeter. Każda filiżanka palonej przez nas kawy powstaje w oparciu o bliskie relacje z plantatorami i autentyczne zaangażowanie w zrównoważony rozwój – od pola do stołu.

Nasza historia

Mając ponad 10-letnie doświadczenie w paleniu kawy organicznej, Järna Rosteri jeden z pionierów zrównoważonej produkcji kawy w Szwecji. Jesteśmy sami w krajach nordyckich O do palenia kawy certyfikowanej biodynamicznie – uprawianej na farmach, które działają w zamkniętych, regeneracyjnych cyklach.

Dla nas kawa jest wszystkim. O więcej niż smak. To napój, który łączy ludzi, niosąc ze sobą ślady ich miejsca i ich ziemi. Dlatego palimy kawę ostrożnie i z wyczuciem, aby zachować jej naturalną równowagę, aromat i charakter. Dzięki kunsztowi, pasji i długotrwałym relacjom z producentami chcemy tworzyć doznania smakowe, które poczujecie zarówno ciałem, jak i sercem.

Wózek sklepowy

Twój koszyk jest obecnie pusty

Kupuj teraz